19 Kas 2017

Pişi (arnavut lokumu)

Sevgili takipcilerim,arkadaşlarım bu pişi bizim kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir.Biz arnavut lokumu deriz yapımı çok kolay,asla yağ çekmez,nefis,aslında bir çoğunuzun bildiği tarif,yörelere göre değişiyor ismi :)
Malzemeler:
1 su bardağı yoğur
1 yumurta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket karbonat(kabartma tozu olmuyor)
aldığı kadar un(ele yapışmayan bir hamur olacak
kızarmak için: sıvıyağ

Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur,en az yarım saat üzeri kapalı şekilde dinlendirilir.
Daha sonra yumruk büyüklüğünde bezeler koparılıp,bir parmak kalınlığında açılıp,kesilir ve kızgın yağda kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder