12 Eki 2017

Kömbe kurabiye

300 gram tereyağı ( tereyağlı güzel oluyor)
1 su bardağı pudra şekeri 
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı kömbe baharatı (mahlep, hint cevizi, vanilya)
Yarım çay kaşığı damla sakızı 
Yarım çay kaşığı karbonat 
Aldığı kadar un 
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram hurma
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı tarçın
susam
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, baharatlar, su, karbonat, damla sakızı yoğurulur. İçine azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve doğranır. Cevizler de ince kıyılıp hurmalara karıştırılır, Ardından tereyağı ve tarçın da ilave edilip harmanlanır. Hamurların içi içli köfte gibi elle oyulur. İçine hurmalı harç koyulup yuvarlanır ve kömbe kalıbıyla şekillendirilir. Kömbe kalıbı olamayanlar çatalla şekil verebilirler.üzerlerine biraz susam serpilir 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder