12 May 2017

Zeytinyağlı,Erikli Yaprak Sarma


Malzemeler:
500gr.yaprak
2su bar.pirinç
3adet büyük kuru soğan
1demet dereotu
1demet maydanoz
1demet nane
2-3 dal taze fesleğen (kuru da olabilir)
1 çay bardağı z.yağ
tuz,k.biber,yenibahar
1 limon suyu

Yapılışı:
Tencereye z.yağ konur,çok küçük doğradığımız soğanlar eklenir hafif kavrulur,
pirinç eklenir kavurmaya devam edilir.Baharatlar,tuz ekenip bir iki karıştırılıp ocaktan alınır
ve taze yeşillikler ve limon suyu eklenip demlenmeye bırakılır.
bu arada yapraklar haşlanır ve her bir yaprak bir pasta tabağına yayılıp bir tatlı kaşığı iç malzeme
konup sigara böreği gibi sarılır.
Pişireceğiniz tencerenin dibine br sıra yaprak dizin (bu şekilde dibi tutmaz)üzerine sarmaları dizin
en üste bir tabak kapatıp yarım çay bar. z.yağ gezdirin 2 bardak sıcak su ilave edin(ekşi severseniz birazda limon suyu ekleyebilirsiniz)veeee pşmeye bırakılır 30 dk sonra nefissss sarmalar hazır:)))
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder