6 May 2017

Sivas Katmeri

1 su bardağı süt 
1 su bardağı su
 yarım su bardağı sıvı yağ
 bir paket instant maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 5 su bardağı kadar un (daha fazla da olabilir)
 Ara katlar için 200 gr tereyağ
ı 1 çay bardağı zeytinyağ
 Üzeri İçin
 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı yoğurt 
Hamuru için süt,su,sıvıyağ,tuz, mayayı iyice karıştırın ununu azar azar ekleyin kulak memesi yumuşaklığında yumuşak bir hamur yapın, sıcak tutacak kalın bir mutfak bezi örtüp bir saat kadar dinlendirin Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye bölün beş dakika dinlendirin. 1 adet bezeyi unlayarak merdane yardımıyla orta boy fırın tepsisi kadar açın üzerine tereyağı ve zeytin yağı karışımını sürün zarf gibi katlayın her katınada yağ sürün bir kenara alın. 2. bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine tereyağı sürün katlamış olduğumuz 1. yufkayı hiç aşmadan yufkanın ortasına yerleştirin,2. yufkayıda zarf gibi diğer yufkanın üzerine kapatıyoruz her katınıda yağlayın biraz dinlenmesi için kenara alıp diğer iki bezeyi de aynı şekilde yapın. Biraz dinlenmiş olan bezeyi hafif unlayarak merdaneyle uzunlamasına biraz açın yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin,keskin bir bıçakla üzerine çizikler atın. Yumurtanın sarısını,yoğurt ile karıştırıp üzerine sürün önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder