16 Eki 2015

Kaşarlı,susamlı poğaça

Malzemeler:

4 su b. un
 yarım pk. yaş maya
 1 su b. süt
 1 çorba k. tereyağı
 1 yumurta
 tuz
 su
 İÇ HARCI İÇİN: kaşar peyniri
 ÜZERİ İÇİN: 
susam
 su
Yapılışı:
 Unu yoğurma kabına alıyoruz ve tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz ve mayanın üzerine sütü döküyoruz. Yumurtayı ekliyoruz oda sıcaklığında ki tereyağınıda ilave ediyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz ve mayayı elimizle eritiyoruz. Ortadan başlayıp kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurdan bezeler koparıyoruz poğaça şekli veriyoruz. İçlerini doldurduğumuz hamurları önce suya batırıyoruz, sonra susama buluyoruz (bol susam) ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Hamurları tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder