29 Haz 2014

Fasulye turşu kavurması


Merhaba,hayırlı Ramanzanlar hepinize sevgili takipizçilerimmm <3 bayıldığım bir lezzet fasulye turşu kavurması:))) ramazanda biraz susatır ama dayanamadım yaptım:)hiç denemediyseniz deneyin derim.

Malzemeler
2 çorba kasesi fasulye turşusu
3 adet kuru soğan bol soğanlı olursa daha lezzetli olur
  1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ( siz daha fazla ekleyebilirsiniz)
Pulbiber (arzuya göre)
Hazırlanışı:
Turşularımızı güzelce yıkayıp 2-3 saat suda bekletiyoruz.
Tuzu çıkan fasulyelerinizi süzün ve küçük küçük doğrayın
Diğer yandan soğanlarımızı piyaz şeklinde kıyın.
Bir tencereye sıvıyağını koyun ve piyaz doğranmış soğanları iyice kavurun
yanmasın diye azar azar su ekleyin.
daha sonra doğradığınız fasulye turşusunu tencerenize ilave edin karıştırıp biraz kavurun.
İçine kaynamış su ilave edin( su fasulye turşusuyla eşit hizada olacak)
Sonra güzelce karıştırıp pulbiberi ilave edin pişmeye bırakın
Turşu kavurması yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.




3 yorum:

  1. Kayınvaldem eskıden bu turşuyu çok güzel yapardı,şimdi hiiiiiiiiiç güzel yapamıyor,bu tarıfden yararlanarak şimdi ben yapayım da şaşırtayım barı onu..:))
    ÇİĞDEM GÖNÜL TEZCAN.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Biz pek yapmayız amaBartınlı bir arkadaşım var.O yapar , çok ta severim :)

    YanıtlaSil
  3. Bir Karadenizli olarak en sevdiğim..Ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil