9 Nis 2014

Etli Kirde



Tepekule Catering & Maksan Yemek Okulunun usta şefleri  Binali Yılmaz ve Abdullah Yavuz eşliğinde yaptığımız etli kirde hem sunum hem lezzet olarak muhteşem:)mutlaka deneyin derim davet sofralarınız için harika bir alternatif:)))

MALZEMELER
Dana bonfile 150 gr
kuru soğan 800gr
kapya biber 80 gr
sıvı yağ40 gr
tereyağ10 gr
tuz 1 fiske
öğütülmüş tane karabiber
julyen doğranmış domates 50 gr
kekik, pulbiber, rosmari 1 adet
çeri domates (süslemek için)
çırpılmış yoğurt

Krep için malzemeler
Un 90 gr
yumurta 1 adet
süt 210 gr
zeytinyağı 10 gr
kapya biber 5 gr
maydonoz bir tutam
1fiske tuz
YAPILIŞI
Öncelikle etleri, soganları ve biberler julyen doğrayıp sıvı yağda pişiriyoruz. Ardından soğanları atıyoruz . Etler ve soğanlar özleşince biberleri ilave ediyoruz en sonda domatesleri atıyoruz.

Krep in yapılışı
Tüm malzemeler bir kap içinde çırpıyoruz. Uygun bir krep tavasında kreplerimizi pişiriyoruz.
SERVİS
Kreplerimizi 1 adet zemin 1 adet orta bir adet üst olarak kesiyoruz. Aralarına hazırladığımız etli malzemeyi koyuyoruz üzerine çırpılmış yoğurt, kızarmış tereyağı ilave ettikten sonra arzunuza göre süsleyip servis yapıyoruz:) afiyetler olsun.

3 yorum:

  1. Sedef hanım,görüntü süper denemeye değer bir lezzet olmuş . Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. Allah askina ne guzel yemekler yapiyor bu Izmirliler, kiskaniyorum ama. Saka bir yana cok guzel geliyor tarif, ellerinizr saglik.

    YanıtlaSil