12 Ağu 2012

Ispanaklı tart:)

Bu tarif çok severek yaptığım ve çok beğenilen eski bir tarifim...Güzel yanı da hem tatlı hem tuzlu yapılabilmesi ve her iki tadında muhteşem olması:) Malzemeler: · 200 GR becel marka yağ(tereyağla da yapıyorum) · 1 Yumurta · 2 yemek kaşığı çiçek yağı 1 su bardağı yarı süt + yarı yoğurt karışımı · Tuz (eğer tatlı yapacaksanız 2 yemek kaşığı pudra şekeri) · Aldığı kadar un · Kabartma tozu Yapılışı: · Bütün malzeme yoğrulup 30 dk dinlendirilir. · Yumruk büklüğünde bir parça ayrılıp,gerisi kalıba yerleştirilir. · Üzerine istediğiniz harcı Sosisli,peynirli,ıspanaklı yerleştirip,ayrılan hamurla üzerine kafes yapılır. Ben bu sefer ıspanaklı,peynirli yaptım. · 1 çay bardağı süt ile 1 yumurta çırpılıp dökülür(istenirse süt yerine kremada konabilir) ve 180 derecede ısınmış fırında pişirilir. Not;eğer tuz koymaz ve hamuruna 2-3 şeker ilave ederseniz içine meyve ekleyip pişirin ve üzerine bol pudra şekeri katarak çok güzel tatlılar yapabilirsiniz. kıyma biber domates soğanlı iç yaparak veya sosis biber domatesi pişirip sosisli de yapabilirsiniz.Afiyet olsunnnn:)

1 yorum:

  1. ıspanak aslında benim için kıymalı yemek formunda çok daha lezzetli olmasına rağmen bu tarif gerçekten çok başarılı :))
    ellerinize sağlık
    defnevederin.blogspot.com

    YanıtlaSil