5 Ağu 2012

DONDURMALI,FISTIKLI,BADEMLİ KEŞKÜL:)

Malzemeler: 4 su.bar.süt 4 çorba kaşığı pirinç unu 1 su bar. tozşeker 1 kahve fincanı (türk kahve fincanı) çekilmiş badem 1 kahve fincanı çekilmiş antepfıstığı 2 çorba kaşığı hindistancevizi Süslemek için 3 çorba kaşığı file badem Yapılışı: Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin. Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.Ben dondurmayla servis yaptım:)Afiyet olsun...

1 yorum: