4 Nis 2012

KATIKLI DOLMA:)

Malzemeler
 5-6 adet yesil kabak
250 gr dana kiyma
 1 su bardagi ince bulgur
 2 adet kuru sogan
 1,5 yemek kasigi kuru reyhan (dereotu da olabilir)
 1 çorba kaş.salça Tuz, karabiber
 Üzeri için:
 sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ pul biber,nane Yapilisi
 kaba soğanlar rendelenir, bulgur, kiyma, tuz, reyhan katılıp yoğurulur.Kabaklar kazınıp ve içleri oyulur.Her biri 2 cm kalınlıgında kesilir.Içleri kiymalı harç ile doldurulur.Tencereye dizilir.2- 2,5 su bardagı su ilavesiyle kabaklar yumusayıncaya kadar pisirilir.Uzerine sarımsaklı yogurt ve kırmızı biberli yağ ile servis yapılır.Afiyetler olsunnnn:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder