14 Şub 2012

Karaköy poğaçası:)

Malzemeler:
250 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı  toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta (sarısı üzerine, beyazı peynirin içine)
aldığı kadar SİNANGİL un
İçine
Peynir ve yumurta akı kaıştırılıp konur
Üzeri için galeta unu, yoksa elenmiş ekmek kırığı
Hazılanışı
Yoğurma kabımıza tereyağı, bir çar bardağı sıvı yağı ve 1 çay bardağı suyun içine şekerle mayayı karıştırıp dökün.Tuzu da ekleyin. Ununu azar azar ekleyip, kabartma tuzunu koyun, yoğurun. Hamurun yumuşak olmasına dikkat edin.Hamurdan cevizden büyük parçalar alın elinizle açın. içine peynirli karışımdan koyun. şekil verip Üzerine yumurta sarısı sürün ve bıçakla verevine çizikler atın.. Sıcak fırına atın, kızarınca çıkarın :)Afiyet olsunnn:)
Not:ben birazını peynirli,birazını zeytin ezmeli,kalanını da çemenli yaptım:)
yaaaaa ben niye yazı karekterimi ayarlıyamıyorummm:(

5 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. olsa da yesem..nefis görünüyor..ellerien sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler:)gerçekten çok lezzetli oluyor:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Kayınvalidemin bir pohaçası var, ona benziyor.Hem tereyağlı hemde zeytinyağlı, müthiş oluyor. Sizinkilerde şahane, can çektiren cins olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...muthiş lezzetli oluyor:)sevgiler...

      Sil