4 Oca 2012

ÇERKEZ TAVUĞU:)



Sevgili arkadaşlarımm merhabalar...Bugünkü tarifim Çerkez tavuğu ...yılbaşı için hazırladım ve masaya koyar koymaz bitti:)Çok çeşitli tarifler denedim deneme yanılma yöntemiyle en son bu tarif çıktı ortaya ve gerçek çerkez olan bir ablama tattırdığımda annemin ki kadar lezzetli dedi:)))o günden beri vazgeçilmezim oldu:)))Veee tarifim..
 Malzemeler:
        1 tavuk gögüs eti ve bir bütün but
      2 su bardağı ceviz içi
       3-4 kalınca ekmek dilimi
       5-6 diş sarmısak(daha az da ekleyebilirsiniz)
      1 çay kaş.tuz
     sıvıyağ,pulbiber

  • Yapılışı;
    Tavuk etlerini haşlayıp didikleyin. Tavuk suyunu bir kaba ayırın.
    rondoya cevizleri ekleyip tavuk suyuna batırdığınız ekmekleri ve tavuğun 4/1 ni  de ekleyip çok ezmeden rondadan geçirin...
    Daha sonra tuz,dövülmüs sarımsaklarıda ekleyip kaba alıyoruz ve kalan tavuk etlerini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz..servis tabağına alıp,
     İki kaşık yağda pul biberi ısıtıp üzerine döküyoruzz:)Afiyet olsunnnn:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder